©2017 BY KIRJOILLA. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

Archive

Please reload

Tags

Miljoonan kirjan kortteli

July 4, 2017

 

 

Neil Gaiman on todennut, ettei kaupunki ole kaupunki ilman kirjakauppaa. Oregonin osavaltiossa sijaitsevalla Portlandilla ei ole sitä ongelmaa, sillä rennon kodikkaasta puolen miljoonan ihmisen kaupungista löytyy maailman suurin kirjakauppa: Powell's City of Books.

 

 

Portlandin keskustassa sijaitseva liike on kokonaisen korttelin kokoinen, ja sen neljä kerrosta kätkevät sisäänsä yli miljoona kirjaa. 

 

 

Powell's eroaa monesta muusta suuresta kirjakaupasta siinä, että se myös ostaa käytettyjä kirjoja asiakkailtaan - keskimäärin 3000 kappaletta päivässä.

 

 

Käytettyjä kirjoja myydään tasa-arvoisesti uusien rinnalla. Tilaa riittää, sillä myymälän pinta-ala on yli puoli hehtaaria. Onneksi info- ja myyntitiskeiltä saa napattua mukaansa myymälän kartan.

 

 

 

 

Kirjojen esillepanoon käytetään aikaa ja vaivaa. Myymälässä on esillä tuhansia kirjoja, joita myydään myyjien ja asiakkaiden kirjoittamien henkilökohtaisten suositusten kera.

 

 

Lastenkirjat sijaitsevat katutasossa, ja siellä lueskellaan rennosti lattioilla - myös koirat ovat tervetulleita. Kun kysyimme, mistä löytyisi kirja Tyrannosaurus Rexistä, opasti myyjä meidät "dinosaurus-osastolle". Kirjakaupassa on noin 3500 erilaista osastoa.

 

 

Hauska yksityiskohta ovat myös erilaisiin tarpeisiin luodut listat, jotka auttavat asiakkaita löytämään sopivia kirjoja. Liuskojen teemoja ovat muun muassa "Strictly Sci-Fi" ja "LGTBQ".

 

Powell's City of Booksissa saa helposti kulumaan kokonaisen päivän ellei useammankin, mutta Portlandista löytyy myös paljon muuta mielenkiintoista. Esimerkiksi Mississipin Avenuen ympäristö kaupungin pohjoisosassa tarjoaa kiehtovan kattauksen ravintoloita, panimoita, gallerioita sekä pieniä putiikkeja (kuten pelkkiä hehkulamppuja myyvän liikkeen) - kirjakauppoja unohtamatta.

 

 

 

 

Please reload

Recent Posts

Please reload